Frida Eklund.

Foto: Egen bildNär vi började skriva låtar till Things Not To Say fanns det ofta en idé om vem som skulle gästa på sång. Lite naivt utgick vi från att alla som vi kände hade obegränsat med tid och lust att medverka. Detta resulterade i att vi inte riktigt lyckades få med alla de vi hade tänkt oss… Och vilken tur det var!

I Olles Facebook-feed syntes ibland en tjej som heter Frida. Hon bodde i Edinburgh och pluggade musik. På en ren chansning skrev vi till henne och frågade ifall hon ville vara med, trots att vi har ett mindre hav mellan oss. Trots att vi geografiska olägenheter och avlägsna vänskapsband fick vi ett ja av Frida.

Frida är ursprungligen från Uppsala där hon är uppväxt och sen tidig ålder gick i musikskola. Hon pluggade vidare på samhälls- och musiklinjen på Bolandgymnasiet. Utifrån vårt samarbete med Frida är det tydligt att hon är en rutinerad musiker:

– Jag hade många gig med skola och band som jag formade med skolkamrater under gymnasiet. Spelade gig i ett år efter gymnasiet med kompisar och andra musiker jag lärt känna i Sverige.

Hennes musikambitioner tog henne även bortom Uppsala och Sverige. Hon slet sina rötter och flyttade till Edinburgh:

– I Edinburgh gick jag på musik college i ett år, där hade jag solo gig här och där. 

Frida framstår som en glad och utåtriktad person under vår chatkonversation. Ingen av oss i bandet har ju faktiskt träffat henne personligen, men det nästan känns i sättet hon skriver att hon är skinande positiv. Hon är öppen och skriver oavbrutet om sin skolgång och sitt gigande, hon avslutar:

– Haha allt på en gång Min livshistoria haha.

Förutom musiken är Frida en riktig hurtbulle. Efter en tid i Edinburgh flyttade hon till Bristol för att testa något nytt:

–  Jag jobbade som assistant manager i en bar i Edinburgh, drack en del och ville göra något nytt. Hade börjat gå till gymmet sen ett år innan och älskade det så jag kände att det var något jag kunde göra på heltid

Så flyttade ner till Bristol och gick en PT-utbildning och fick jobb i ett gym så fort jag var klar.
 
Är fortfarande kvar på samma gym men i framtiden vill jag tillbaka till musiken på heltid

Låten som Frida medverkar på beskriver hon ursäktande likt Dolph Lundgren efter han USA-vistelse som:

– Skön loungemusik som sätter sig på hjärnan

Vi pratar en stund till och sen frågar Frida något som jag blir lite smått nervös över:

– Hur hörde ni talas om mig och min musik förresten?

Jag förklarar att Frida och Olle en gång i tiden tillhörde samma Nirvana-fanclub på Playahead, på den vägen har hon funnits bland hans MSN-kontakter och senare även som vän på Facebook. Att detta undgått Frida satte oss i något av en stalkerposition. Detta skrattar dock Frida glatt bort:

– Det är ok, jag tror att alla är stalkers nu för tiden med Facebook och allt! Är glad att ni hittade mig!

Innan jag säger god kväll och låter Frida återvända till sitt eget liv frågar jag henne ifall hon gästar Karma Tree som sångare igen ifall hon finner sig i Sverige igen:

– Abso-fucking-lutely! – sex and the city citat… kändes helt rätt.

Vi bestämmer planer att träffas hela bandet när hon kommer hem över jul och önskar varandra en god kväll.

Frida Eklund medverkar med låten How Long på vår kommande skiva Things Not To Say som släpps den 21/9.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *