Karma Tree featuring Stella Millwood

 DSC06021
Varje gästartist på skivan har varit annorlunda att arbeta med, de flesta har sluppit taggtråden då vi bitit oss i tungan och varit så artiga vi kan. Det finns däremot en som inte fått samma gentila behandling och det är Stella.
Den tuffare behandlingen är inte något hon egentligen förtjänar. Men hon råkar vara Hugos syster. Trots att det är hon som har gjort oss den största tjänsten har vi pressat henne hårt för att prestera på skivan. Om det var rätt vet vi inte.
 
Men om vi vet en sak, är det att hon har lagt några av de mest intressanta och uttrycksfulla sångspåren på skivan. 

När jag kontaktar Stella för att fråga hur det var att spela in med oss är hon mitt uppe i att skriva ett arrangemang till en ny låt.

För Stella var det inget nytt att skriva musik, men det var annorlunda att arbeta tillsammans med Karma Tree. Hon nämner en av låtarna där hon endast fick ett beat till vilket hon skulle skriva text och melodi:

– Det var ett lite annorlunda sätt för mig att jobba, men det var väldigt kul eftersom man fick flera olika idéer från olika håll.

Hon nämner att spela in sång med Hugo var roligt och varierande, men även slitsamt.

– Det kunde vara allt från någon rolig grej man kunde göra med melodin, till att spela om en not hundra gånger! Men det var också kul!

Som egen kreatör är friheten total, men hur är det att spela in med brorsans band?

– Jag kände absolut att jag kunde vara kreativ. Det här sättet att jobba gjorde mig mer kreativ eftersom man kunde bygga på varandras idéer. Under hela processen diskuterade vi låten och gav olika förslag. Vi fick fram en slutprodukt efter att ha testat alla möjliga olika idéer.

Blev du nöjd med låtarna i slutändan?

– Supernöjd!

Låten, Swept Away, som du skrivit texten till – vad handlar den om?

– En tjej skulle jag säga, som trånar på ett lite obehagligt sätt efter en kille samtidigt som hon varnar någon annan för att inte ”fall down that slope” med… Lite av en creepy stalker.

Vad har du för kommande planer nu när du går sista året på gymnasiet och den stora världen väntar?

– Jag pluggar ju musik och ska därför göra ett gymnasiearbete och arrangera en låt till sceniska (esko2). Som gymnasiearbete spelar jag in en EP och jag har valt en egenskriven låt till sceniska.

 

Stella sjunger på två av låtarna på den kommande skivan som släpps den 21/9.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *